Vyana Mudra Nuets Kraft

Vyana Mudra Nuets Kraft

Balancerer blodtrykket og Letter TankeByrden

Vyana MudraVyana Mudra tilhører den indiske yogiske Mudra Vijnana tradition.

Udførelse: Sid i en behagelig afslappet position. Berør spidsen af tommelfingeren med spidserne af langfingeren og pegefingeren med et let tryk. Lillefingeren og ringfingeren holdes strakte – men det gør ikke noget at ringfingeren naturligt krummer bare den ikke berører de andre fingre. Udføres med begge hænder.

Man kan udføre den så meget som muligt når man har behov f.eks. 3 x 10-45 minutter af gangen. Selv om man sagtens  kan lave andre ting samtidigt, med at  man udfører vyana (kan også udføres gående) så giver den størst udbytte hvis man har opmærksomheden på mudraen og fingrene mens man udfører den.

Virkning:Traditonelt bruges den mest på at stryke kredsløbet og hjertet. Her er for højt blodtryk vigtigt. Den balancerer blodtrykket, renser blodet, formindsker rastløshed og søvnløshed pga. for højt blodtryk.

Vyana – Meditation – Oplevelse af Nuets Kraft

Vyana Mudra balancerer luft elementet (Vata i Ayurveda) som kan give rastløshed, angst, og stress hvis det kommer ud af balance. Vyana er effektivt til at flyde ind i nuet  og give ro i sind og krop.

Udførelse: 

1. Trin: Sid behageligt i en mediationsstilling eller på en stol som det passer bedst. Luk øjnene og udfør Vyana Mudra med begge hænder – med hænderne hvilende i skødet eller på bordet. Det er vigtigt at det gøres uden anspændthed.

2. Trin: Vær opmærksom på den næste tanke der dukker op – og iagttag den.

Bemærkninger:  Det man venter på har en tendens til at trække ud. Ligesom når man venter på at falde i søvn – så kan man ikke falde i søvn, således kan det vare længe enden den næste tanke kommer. I mellemtiden kan man opleve en behagelig afstressende tilstand hvor hjernen får et frirum. Dette giver mere friskhed i aktivitet bagefter.