Surabhi Mudra

Surabhi Mudra – Lindrer Gigt og giver ny Indsigt

surabhiSurabhi Mudra betyder Ko mudra. Med lidt god vilje kan den ligne hovedet af en ko – hvor tommelfingrene er hornene. Kaldes også for  Dhenu Mudra.

Udførelse: Sid i en behagelig afslappet position. Princippet i Mudraen er at spisen af lillefingeren berører spidsen af ringfingeren på den anden hånd. Samtidigt berører spidserne af langfingrene den anden hånds pegefingre. Tommelfingrene forbliver strakte og må ikke berøre den anden hånd. Med øvelse vil fingrene kunne være helt afslappet i stillingen.

Man kan udføre den så meget som muligt når man har behov f.eks. 3 x 10-45 minutter af gangen. Mudraen giver størst udbytte hvis man har opmærksomheden på mudraen og enerigen i  fingrene mens man udfører den.

Surabhi Mudra virker svær at udføre for nogle – men øvelse gør mester.10 % af befolkningen kan ikke udvøre den på en smuk måde – og føler at de får flere spændinger af at lave den. Her er der ikke andet at gøre end springe den over eller få en ekspert til at vise hvordan man bærer sig ad.  Det er næppe en trøst at der findes mudraer som er 10 gange så svære at udføre som Surabhi Mudra –  men de ligger uden for formålet med denne webside. 

Virkning: Denne Mudra virker helbredende på alle kroppens systemer – især virksom ved gigtsmerter, reumatisme og ledbetændelser.

Surabhi Mudra balancerer især luft elementet (Vata i Ayurveda) men har en afbalanceret virkning på alle 3 doshaer i Ayurveda (Vata, Pitta og Kapha).

Surabhi Variant: I denne variant af surabhi Mudra berører tommenfingrene hinanden. Derved bliver ildelemntet balanceret. Dette har udover ovenstående virkninger en meget balancerende virkning på maven og navlechakraet (Manipura). Hvis der er luft i maven – kommer det ud. Renser ud hvis der er problemer med tarmene eller galdeblæren.