Linga Mudra

Linga Mudra mod Forkølelse og Influenza

lng

Linga repræsenterer den indiske gud Shiva og betegner også det mandlige kønsorgan. Det er en af de 32 mudraer i det indiske Gayatri ritual for vækst i krop, sind og ånd.

Udførelse: Sid i en behagelig afslappet position. Fold hænderne, hvorved højre tommelfinger forbliver opret og omsluttes af venstre hånds tommel og pegefinger.

Man kan udføre den i 3 X 10-15 minutter dagligt. 

Virkning: Princippet bag denne mudra er at de foldede hænder danner et spirituelt centrum. Den oprette tommelfinger virker som en antenne for ildenergien som forøges. Derved løftes humøret og mudraen kan derfor modvirke depressioner. Den giver forøget selvtillid og viljekraft og reducerer dovenskab.

Linga mudra forhøjer modstandskraften mod influenza og sygdomme som skyldes kulde såsom forkølelse, hoste, og bryst-infektioner, idet idet den frembringer indre varme. Den løsner slim i lungerne. Det er en nyttig mudra for mennesker, der får åndedrætsbesvær ved skift i vejret.

Linga mudra er også i stand til at reducere visse former for overvægt hvor de ekstra kilo skyldes vand kroppen.

Kontraindikationer: Da mudraen giver varme i kroppen må man lave den i kortere tid hvis man er en meget varm konstittution – som kendes som Pitta i Ayurveda, eller hvis der er hedebølge. Det er vigtigt at drikke rigeligt med vand i løbet af dagen.