Apana Mudra

Apana Mudra – Udrensnings Mudra

apanaUdførelse: Sid i en behagelig afslappet stilling. Spidsen af ring- og langfinger lægges mod tommelfingerspidsen så de berører hinanden afslappet. De øvrige fingre forbliver strakte. Udføres med begge hænder for at få fuldt udbytte.

Man kan udføre den så meget man har behov for f.eks. 3 gange dagligt fra 15-45 minutter hver gang.

Virkning:  Apana Mudra balancerer Jord- og Rumelementerne (akasha) i kroppen.  Ved at udøver Apana Mudra dagligt bliver kroppen langsomt renset for slagger og giftstoffer. Modvirker forstoppelse. Der sker en fornyelse af kroppen og sindet bliver renset. Renser huden.

Apana Mudra har en gunstig virkning på urinvejssystemet – urinblære og livmoderen. Gravide kvinder kan med fordel udføre Apana Mudra  i en måned før den forventede fødsel. Denne praksis regulerer menstruationer og lindrer smerter ved veer. Har en gunstig virkning på bækkenet og fødselskanelen og vil  befordre en rettidig fødsel uden komplikationer.Modvirker hæmorider.

Akut virkning: Hvis man har akutte problemer med at urinere så udfør Apana Mudra med begge hænder i 20-45 minutter – så vil urinen sædvanligvis starte med at strømme ud.

Kontraindikationer: Hvis man lider af diarre er Apana Mudra kontraindikeret. Lav ikke Apana Mudra i de første 8 måneder af graviditeten.

Bemærkninger: Denne mudra er ikke effektiv til at fjerne nyresten eller fjerne sygdomme i blærehalskirtlen.